La ratafia és un licor tradicional que forma part del grup anomenat “Begudes de la Terra”. Com que la ratafia Celler Figueres, pretén ser “La Ratafia d’Igualada”, he il·lustrat aquesta etiqueta amb una gran lletra “F”, de Figueres, feta amb terra, la terra del nostre territori on hi creixen les herbes que es maceren per elaborar aquest licor tant preuat al nostre país.
La Ratafia d’Igualada
Client: Celler Figueres
L’element principal de l’etiqueta de la ratafia Celler Figueres és una gran lletra “F” de l’escriptura antiga Carolíngia, també coneguda com a escriptura Carolina, considerada com la base, o arrel, de l’escriptura actual.
Les lletres “F” i “S” de la Carolíngia eren molt similars i només se les diferenciava pel pal horitzontal de la “F”. Hi ha la teoria de que aquest pal, amb el pas del temps, va anar deteriorant-se i acabà desapareixent segons en quins impresos o gravats, creant molta confusió per distingir les dues lletres i és per aquest motiu que, en segons quines regions, a la ratafia l’anomenen ratasia o ratassia. Perquè, amb el desgast del temps, ha desparegut el pal hortizontal de la lletra “F” i aquesta ha passat a llegir-se com una “S”.